onsdag, august 12, 2020

Murmester Øyvind Lauvnes • Postboks 6502 • 4693 KRISTIANSAND S • Telefon: 905 40 707 • Organisasjonsnummer: 970378812

Murmester Øyvind Lauvnes

Øyvind LauvnesDet er nå ca. 40 år siden jeg  begynte på Kr.sand Yrkesskoler. Der traff jeg en lærer som var veldig opptatt av faget sitt. Ragnar Tønnesen var en lærer av den gamle skolen, han var opptatt av tradisjoner og gamle teknikker i murerfaget. Dette smittet over på meg og sikkert noen av de andre i klassen, de senere årene har dette preget meg mer og mer. Det å få lov til å jobbe med disse gamle bygningene, der historien nærmest velter ut av veggene er jo en stor tilfredstillelse.

 

Etter læretid og utført svenneprøve hos Murm. Jan Drivdal i Kristiansand ble Mesterprøven avlagt. I 1985 startet jeg mitt eget firma og i løpet av 2010 kan jeg feire 25 år jubileum som selvstendig næringsdrivende. Det å være sin egen "herre" har alltid betydd mye for meg, friheten til selv å velge er for meg det viktigste. Derfor vil jeg aldri bli fast stasjonert i en by eller bygd, men være på reisefot rundt omkring i landet. Kanskje treffes vi på en fredet murbygning en sted i Norge.

 

Kompetanse, seriøsitet,  kundeforhold og respekt for fagområdet er kjennetegn for en Mesterbedrift. Dette gjelder uansett hvilket fag det dreier seg om, og bedriften er liten eller stor. En Murmester er vant med krevende kunder, og setter sin ære i å leve opp til disse kravene.